2 gyerekes anyukaként ezzel a témával tudok talán a legjobban azonosulni.

Hisz Home Stager lévén, igyekszem nap, mint nap megteremteni a letisztultság, rendezettség, szellőség érzését otthonunkban, még akkor is, ha nem áll szándékunkban költözni. 😊

Nevezhetjük ezt „szakmai ártalomnak” is. 😊

Tény, hogy kihívást jelenthet a Home Staging 1 vagy akár több kisgyerkőccel, de nem lehetetlen feladat.

Most megosztok Veled néhány tippet, stratégiát, hogy ez hogyan kivitelezhető:

  • Első benyomás: Az első benyomás rendkívül fontos. Ügyelj arra, hogy a bejárati rész rendezett és tiszta legyen. A gyerekjátékokat és egyéb kellékeket tárold el.
  • Rendezettség és tárolás: A gyerekek sok játékkal és kellékkel rendelkeznek. Használj tároló dobozokat, kosarakat és polcokat, hogy a játékokat és egyéb holmikat egyszerűen és gyorsan el lehessen tenni. Ha egy érdeklődő jön, könnyen és gyorsan tudsz rendet tenni.
  • Személyes tárgyak eltávolítása: A személyes fényképeket, rajzokat és egyéb gyermek által készített műveket rakd el, vagy helyezd el úgy, hogy ne legyenek túl dominánsak a térben. Az a cél, hogy a leendő vevő könnyen elképzelhesse magát az otthonodban.
  • Biztonság: Ha vannak biztonsági kapuk, szögletvédők és egyéb gyermekbiztonsági eszközök, ezeket ideiglenesen távolítsd el a megtekintés idejére, hogy az otthon tágasabbnak és kevésbé „gyerekközpontúnak” tűnjön.
  • Színek és dekoráció: Bár a gyermekszobákban gyakran élénk színeket használnak, most mégis kérlek vedd fontolóra egy semlegesebb falszín használatát. Ez lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy könnyebben elképzeljék saját dolgaikat a térben.
  • Illatok: A gyermekkel rendelkező otthonokban néha vannak erőteljes szagok (pl. pelenka). Mi előtt valaki megtekintené az otthont, szellőztess jól és használj természetes illatosítókat vagy illóolajokat a friss és tiszta illat érdekében.
  • Ideiglenes „elhelyezés”: Ha megoldható, az ingatlan megmutatásának idejére kérjük ki a nagyszülők, barátok, vagy akár egy kedves szomszéd segítségét. Igyekezzünk nyugodt hangulatot teremteni az érdeklődők számára.

Azt gondolom, a legtöbb javaslat könnyen megoldható, főleg, ha valóban eldöntötted, hogy eladni vagy kiadni szeretnéd ingatlanodat. 😊