Amikor belépünk egy ingatlanba, már az első pár másodpercben tudjuk, hogy itt akarunk-e élni vagy sem. 

Mi az, ami segítheti az eladót és a vevőt ebben az érzelmi alapú döntésben?

Az eladói oldalról az a fajta tudatosság kell, hogy tudja, tennie kell azért, hogy az ingatlanját hamarabb észrevegyék. 

Vevői oldalon pedig csak annyi a teendő, hogy azt érezze, hazajött!

A felkészítés része, hogy az ingatlan tulajdonosa előkészítse a megfelelő alapot. Ehhez elengedhetetlen a szanálás – elpakolás, apró feladatok megoldása, javítása és egy tisztasági festés.

A szanálás/elpakolás igényli a legtöbb energiát a tulajdonos részéről. Ha ezen túlvan, a többi részlet már gyorsan, könnyedén megy. 😊 

Fontos, hogy a költözésre szánt dobozokba már kerüljenek bele a személyes emlékek, fotók, tárgyak, illetve azok a holmik is, amiket hónapok óta nem is használnak. Hihetetlen, de személyes tárgyaink 70%-át mellőzni tudjuk akár hónapokig. 

Az apró feladatok megoldása, javítása szintén elengedhetetlen része a Home Staging folyamatnak. Hisz a leendő vevő nem akar már foglalkozni megoldandó feladatokkal, Ő az otthonát lelte meg az ingatlanodban, ezért Ő már pihenni szeretne, ha hazatér.

Ezenfelül minden egyes kis hiba, alku lehetőséget teremt számára…És azt nagyon jól tudjuk, hogy nem a valós javítási költséggel ajánlanak kevesebbet az ingatlanért.😊

A tisztasági festés talán az a folyamat, amit eleve sokan megtesznek már egy eladás, vagy kiadás előtt. Ez a rész, érthetően, sokak számára a legszembetűnőbb, pozitív változást hozza.

Lehetőleg világos, pasztell árnyalatot válasszunk, hogy minél világosabb legyen a tér.

Ezután már egy kellemesebb feladat következik.

Az ingatlan átrendezése vagy berendezése a cél, hisz 10 emberből 7 nem látja megfelelően a tereket, vagy hogy mekkora helyet foglal el egy franciaágy, vagy egy étkezőasztal. 

Fontos a bútorok mennyisége és milyensége is. Minél szellősebb a tér, annál jobb. Viszont figyelni kell arra, hogy a helyiségek funkcióit a bútorokkal határozzuk meg, így minden helyiség alapbútorzata legyen jelen a szobákban.

Ezekhez célszerű igazítani a Home Staging-re alkalmas dekorációkat, melyeknél nagyon fontos az összhang, hisz ez rakja fel a pontot az I-re! Mindenképp a kevesebb – több elv legyen szem előtt, és főleg „személytelenebb”, sablonosabb kiegészítőket használjuk.

Az összhang mellett a megfelelő színek kiválasztásával az ingatlanhoz „passzoló” célcsoportot szólíthatjuk meg.

A felkészítés után pedig elengedhetetlen a profi fotók készítése, hisz az érdeklődőket a fotók segítségével hívjuk be a lakásunkba! Bátran keressünk enteriőrfotóst, illetve én is nagyon szívesen ajánlok. Az eredmény magáért fog beszélni!

És mi történik, ha megérkezett a leendő vevő?

Már az első pár pillanat döntő fontosságú lehet. Ő már a bejárati ajtónál elkezdi útját az ábrándozás terén. Ilyenkor minden apró kiegészítő, kellemes anyag, vagy akár illat pozitív hatással lehet a döntésére.

Épp ezért igyekeznünk kell minden egyes megtekintés előtt az ingatlan azon arcát prezentálni, ami a fotókon is látható! Ne okozzunk csalódást neki, hogy egy kis kupi, vagy mosatlan tényér, vagy LEGO darabkák vannak a földön. Hisz Ő már a fotókon keresztül beleszerethetett a lakásunkba.

Összességében tehát a Home Staging mindent igyekszik megteremteni a vevő számára, ami miatt hajlandóak jóval magasabb árat fizetni, akár nagyon rövid időn belül, hisz nem akarják elveszíteni a kapott kellemes érzést. 😊